Kunststof

kozijnen

Schuco kunststof kozijnen zijn gemaakt van hoog isolerende kozijnprofielen. De combinatie met drievoudig glas zorgt ervoor dat de warmte van de woning binnen blijft. Er wordt minder energie verbruikt om de woning te verwarmen. Dat zorgt enerzijds voor minder Co2-uitstoot zorgt én anderzijds voor lagere energiekosten.

Goed voor het milieu en je portemonnee!

Duurzame

kozijnen

Kiezen voor Schuco kunststof kozijnen, is kiezen voor een duurzaam en milieuvriendelijk product.

Schuco kozijnen hebben een lange levensduur, bevatten gerecycled materiaal en zijn zelf volledig recyclebaar. Het kunststof materiaal waaruit Schuco kunststof kozijnen bestaan, is tot wel tien keer herbruikbaar voor nieuwe kozijnen. Dat is minder belastend voor het milieu. Daarnaast dragen Schuco kozijnen op de volgende manieren bij aan het hergebruik van kunststof materiaal:

  • Het kunststof productieafval dat vrijkomt bij het produceren van Schuco kozijnen wordt meteen verwerkt tot grondstof voor nieuwe kunststof kozijnen.
  • In ieder Schuco kunststof kozijn wordt standaard gerecycled materiaal toegepast.
  • Wanneer u de oude kunststof kozijnen laat vervangen door Schuco kozijnen, worden de oude kozijnen meegenomen. De materialen (glas, staal, kunststof) worden gesorteerd en het kunststof wordt vervolgens hergebruikt in de productie van nieuwe kozijnen.
  • Aan het einde van de gebruikstermijn van Schuco kozijnen kan het kunststof ook weer volledig worden gerecycled.

Energiezuinige

kozijnen

Kiezen voor Schuco kunststof kozijnen, is kiezen voor energiezuinig wonen en dat scheelt enorm in de portemonnee.

Wanneer een woning of gebouw nog voorzien is van oude (houten) kozijnen en enkelvoudig glas dan verdwijnt de warmte gewoon naar buiten. Weggegooid geld dus en niet energiezuinig. Is een woning gebouwd vóór 1995 dan kunt u ervan uitgaan dat er slecht isolerende kozijnen en ramen in zitten. Zelfs het dubbelglas van vóór 1995 isoleert veel minder als het huidige hoogrendementsglas dat twee tot drie keer beter isoleert!

De best isolerende kozijnen
De meest effectieve manier om een woning of gebouw optimaal te isoleren is zowel de kozijnen als het glas te vervangen. Hiervoor bestaan verschillende mogelijkheden, maar de beste investering zijn kunststof kozijnen die voorzien zijn van dubbel glas of – nog beter – triple (drievoudig) glas. Vaak wordt voor de begane grond triple glas geadviseerd en voor de eerste en/of tweede verdieping dubbel glas.

Denk ook aan de buitendeur(en)
Tochtige buitendeuren kunnen de energiebesparing door kunststof kozijnen teniet doen. Vergeet ook de andere ‘tochtgaten’ als kelderramen, toiletraampjes en brievenbussen niet! Bekijk hier de kunststofdeuren van het merk Egtiss.

Energielabel woningen
Het energielabel is een rapport waarin bepaald is hoe energiezuinig een woning is in vergelijking met soortgelijke huizen. Bij koop of verkoop van een woning is het daarom belangrijk over betrouwbare informatie te beschikken over de energiezuinigheid van de woning. Het energielabel geeft deze informatie. Het wordt berekend op basis van de mate van isolatie van de woning en de aanwezige verwarmings-, ventilatie- en watervoorzieningen. Er zijn diverse sites waar u gratis het energielabel van een woning kunt bepalen.